Gingerbread Matcha Latte
Gingerbread Matcha Latte

Dranken

Gingerbread Matcha Latte

  • Dranken
  • 1 persoon

Ingrediënten lijst

150 ml (plantaardige) melk
1 tl Premium matcha poeder
1 tl honing of agave/ahornsiroop
1 tl speculaaskruiden
Ook nodig: bamboe klopper

BEreidings wijze

  1. Wanneer je een waterkoker met temperatuurinstelling hebt, is dat ideaal. Zet dan het water op 75-80 graden. Bij een 'normale' waterkoker breng je het water aan de kook en voeg hier vervolgens een beetje koud water aan toe.
  2. Doe de 150 ml (plantaardige) melk in een melkopschuimer. Doe de matcha in een kom door een keukenzeefje heen, zodat er geen klontjes in komen. Dit is ong. 1-2 gram matcha.
  3. Voeg nu ong. 75 ml water (op 75-80 graden) toe en klop het met een bamboe klopper gedurende 15-20 sec. op in een snelle W-beweging, tot er een mooie schuimlaag op komt.
  4. Giet de matcha over in een kopje of glas. Voeg hier de speculaaskruiden aan toe.
  5. Giet nu de opgeschuimde melk bij de Matcha. Wanneer je houdt van een beetje zoet, kun je hier nog wat honing, agave- of ahornsiroop bij doen. Top het af met nog een beetje speculaaspoeder (door een zeefje). En genieten maar van deze Gingerbread Matcha Latte!

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Hug the Tea!