Gevuld bladerdeeg met paddenstoelen
Gevuld bladerdeeg met paddenstoelen

Bakken

Gevuld bladerdeeg met paddenstoelen

  • Bakken
  • 0
  • 598 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g gemengde paddenstoelen
3 el. (zonnebloem)olie
200 g kruidenroomkaas
Rasp van 1 sinaasappel
zout en peper
1 rol koelvers bladerdeeg
1 ei (losgeklopt)
1 el karwijzaad

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Bak de paddenstoelen enkele minuten in een koekenpan met 3 eetlepels (zonnebloem)olie.
  3. Laat ze uitlekken in een vergiet en afkoelen.
  4. Meng ze daarna in een kom met de roomkaas en sinaasappelrasp.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van ca. 25 bij 30 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Schep de vulling in een lange baan van 30 cm op het bladerdeeg en vouw daarna dicht.
  8. Druk de zijkanten met een vork goed aan zodat de vulling niet ontsnapt.
  9. Bestrijk de rol met het losgeklopte ei en bestrooi met karwijzaad.
  10. Snijd de bovenkant schuin in zodat stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
  11. Bak goudbruin en krokant in ca. 35 tot 45 minuten.

Boodschappen lijst