Gerst met geroosterde pompoen en paddenstoelen
Gerst met geroosterde pompoen en paddenstoelen

Hoofdgerecht

Gerst met geroosterde pompoen en paddenstoelen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

800 g pompoen (1 stuk)
250 g gemengde paddenstoelen
200 g gerst
100 g feta
40 g walnoten, in kleine stukjes
KRUIDENOLIE:
1 bosje peterselie, blaadjes fijngehakt
½ citroen, het sap
½ rode peper
½ teentje knoflook, fijngehakt
4 el extra vierge olijfolie
Zeezout & zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Laat de gerst een nacht weken in water (zie verpakking)
  2. Verwarm de oven voor op 200°C, was de pompoen en snijd hem in parten (de schil kun je laten zitten).
  3. Leg de pompoenparten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een klein beetje milde extra vierge olijfolie, zeezout en peper; zorg dat het goed verdeeld is.
  4. Maak de paddenstoelen schoon, scheur of snijd ze in stukken en doe ze in een kom. Voeg een klein beetje milde olijfolie, zeezout en peper toe aan de paddenstoelen, hussel en laat even staan
  5. Bak de pompoen in 30 minuten goudbruin en gaar en voeg op de helft van de baktijd de paddenstoelen toe aan de bakplaat en bak ze de resterende 15 minuten mee.
  6. Kook ondertussen de afgespoelde gerst in vers water in ongeveer 20 minuten gaar (het mag een beetje bite houden).
  7. Maak de kruidenolie door de olijfolie, citroensap, peterselie, rode peper, knoflook, zeezout & peper met elkaar te mengen (proef en pas de smaak naar wens aan).
  8. Serveer de gerst met de geroosterde pompoen, paddenstoelen, feta, kruidenolie, walnoten en eventueel extra zeezout, zwarte peper en citroensap naar smaak.

Boodschappen lijst