Geroosterde bonensalade met tonijndressing
Geroosterde bonensalade met tonijndressing

Salade

Geroosterde bonensalade met tonijndressing

  • Salade
  • 6 personen
  • 223 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g peultjes, schoongemaakt
300 g sperziebonen, schoongemaakt
1 kleine rode ui, fijngehakt
Handvol platte peterselie, fijngehakt
1½ el extra vierge olijfolie
DRESSING:
75 ml extra vierge olijfolie
70 g tonijn (uit blik)
4 ansjovisfilets (potje)
2 eidooiers*
1 teentje knoflook
½ citroen, uitgeperst
1 el kappertjes
1¼ tl witte wijnazijn
¾ tl Dijon mosterd
Zout & versgemalen zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Maak de dressing. Hak de tonijn, ansjovis, knoflook, mosterd, eidooiers, zwarte peper en een beetje zout in een keukenmachine fijn. Laat de machine draaien en voeg heel langzaam, scheutje voor scheutje, de olijfolie toe. Laat het mengsel tussen elke olietoevoeging indikken. Voeg de azijn toe en wat citroensap naar smaak. Roer de kappertjes erdoor.
  3. Verdeel de peultjes en sperziebonen over 1 of 2 bakplaten zodat ze in een enkele laag liggen. Besprenkel met de olijfolie en hussel goed door. Rooster ca. 8 minuten in de oven.
  4. Schep wat van de dressing op een platte schaal en leg daar de bonen bovenop. Besprenkel met nog meer dressing en garneer met rode ui en peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

*De consumptie van rauwe eieren wordt afgeraden voor ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021