Gepocheerde appel
Gepocheerde appel

Dessert

Gepocheerde appel

  • Dessert
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

300 g suiker
100 ml witte wijn
100 g notenmix
4 appels
1 citroen
1 sinaasappel
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
3 el hazelnootpasta

BEreidings wijze

  1. Zet een pan op het vuur en doe daar de wijn in.
  2. Schil de citroen en de sinaasappel met een dunschiller. Snij vervolgens het vanille stokje over de lengte open en schraap het merg eruit met de achterkant van het mes.
  3. Als de wijn kookt kun je 400 ml water, de suiker, het kaneelstokje, de sinaasappel- en citroenschilletjes, het vanillemerg en het stokje toevoegen.
  4. Schil de buitenkant van de appel, snij de appel door midden en haal het klokhuis eruit. Leg de halve appels in het vocht en gaar deze op lage temperatuur. Het mag niet koken.
  5. Na ongeveer 10 minuten, als de appels mooi zacht zijn, haal je ze uit het vocht.
  6. Meng de notenmix met de hazelnootpasta en vul de appels met het notenmengsel.
  7. Serveer de gevulde appels lauw warm.

Boodschappen lijst

Tips

Dir recept is gemaakt door Brinkers