Snijd de ui in grove stukken en de courgette in repen. Maak de peultjes schoon en verwijder van de spinazie de harde stelen. Breng in een grote pan 100 ml water samen met 3 el olie, citroensap, suiker, dragon en wat peper en zout aan de kook. Voeg de rode ui en de courgette toe en kook op met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg na 7 minuten de peultjes toe en de laatste minuut 200 gram van de spinazie. Bewaar de rest van de spinazie even apart.
Maak de knoflook schoon en snijd zeer fijn. Bak in een koekenpan met wat olie de Gegrilde Kip tot ze mooi bruin kleuren en bak op het laatst de knoflook nog even mee. Breng de Gegrilde Kip op smaak met wat peper en zout.
Neem de groenten met een schuimspaan uit de pan en laat even afkoelen. Kook het vocht in tot het een stroperige massa wordt. Laat dit snel afkoelen door de pan in koud water te zetten. Meng de groenten met de rest van de spinazie en drizzle hier het stroperig geworden kookvocht over. Leg de groenten op een mooie schaal en verdeel hierover de Gegrilde Kip. Bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas. Serveer de gekonfijte groenten met Gegrild Kip lauw/warm. Lekker met toast of gnocchi.
Reviews
Er zijn nog geen beoordeling. Wees de eerste om te beoordelen ( Inloggen )
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept
Laat het ons weten!
Snijd de ui in grove stukken en de courgette in repen. Maak de peultjes schoon en verwijder van de spinazie de harde stelen. Breng in een grote pan 100 ml water samen met 3 el olie, citroensap, suiker, dragon en wat peper en zout aan de kook. Voeg de rode ui en de courgette toe en kook op met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg na 7 minuten de peultjes toe en de laatste minuut 200 gram van de spinazie. Bewaar de rest van de spinazie even apart.
Maak de knoflook schoon en snijd zeer fijn. Bak in een koekenpan met wat olie de Gegrilde Kip tot ze mooi bruin kleuren en bak op het laatst de knoflook nog even mee. Breng de Gegrilde Kip op smaak met wat peper en zout.
Neem de groenten met een schuimspaan uit de pan en laat even afkoelen. Kook het vocht in tot het een stroperige massa wordt. Laat dit snel afkoelen door de pan in koud water te zetten. Meng de groenten met de rest van de spinazie en drizzle hier het stroperig geworden kookvocht over. Leg de groenten op een mooie schaal en verdeel hierover de Gegrilde Kip. Bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas. Serveer de gekonfijte groenten met Gegrild Kip lauw/warm. Lekker met toast of gnocchi.