Gehaktballetjes met jus en broccolipuree
Gehaktballetjes met jus en broccolipuree

Hoofdgerecht

Gehaktballetjes met jus en broccolipuree

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

GEHAKTBALLETJES:
250 g rundergehakt
3 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
2 uien, in halve ringen
3 el coconut aminos
2 el verse peterselie, fijn gesneden
1 el arrowroot
1 el kokosolie
1 tl
gehaktkruiden
PUREE:
400 g broccoli, in roosjes (incl. stam in blokjes)
400 g pastinaak, in blokjes
1 el ghee
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Begin met het maken van de gehaktballen door de gehaktkruiden door het gehakt te kneden en hier ongeveer 10 gehaktballetjes van te draaien. Zet even apart.
  2. Doe de broccoli en pastinaak in een pan met water en breng aan de kook. Kook de groenten in 8 minuten gaar.
  3. Verhit in de tussentijd de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
  4. Bak de uien en knoflook mee tot deze zacht zijn, en de gehaktballetjes gaar.
  5. Neem de gehaktballetjes uit de pan en zet deze even apart. Voeg coconut aminos en arrowroot toe aan de uien en knoflook in de pan en roer heel goed door elkaar tot het in begint te dikken.
  6. Giet de gekookte groenten af. Voeg ghee, peper en zout toe en pureer het geheel grof met een staafmixer.
  7. Serveer de puree met de gehaktballetjes en de 'jus' met uien en knoflook. Garneer met verse peterselie.

Boodschappen lijst

  • product
    Ghee naturel

    4,19 100 GRAM

    remove
    add product to cart
  • product
    Coconut aminos

    7,79 250 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Gehaktkruiden

    4,19 30 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Broccoli

    3,19 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Arrowroot

    3,49 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart