Gegrilde entrecote met chimichurri
Gegrilde entrecote met chimichurri

Hoofdgerecht

Gegrilde entrecote met chimichurri

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g entrecote
50 ml rode wijnazijn
50 ml extra vierge olijfolie
30 g verse peterselie
4 laurierblaadjes
4 teentjes knoflook
1 tomaat
1 citroen, het sap
½ rode peper, zonder zaadlijsten
1 el zonnebloemolie
4 takjes verse oregano
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Maak de chimichurri een paar uur eerder of liever nog de dag van tevoren.
  2. Snijd alle ingrediënten fijn. Pureer dan eerst in een maatbeker de knoflook, oregano, verse laurier en rode peper met een staafmixer.
  3. Voeg de peterselie, tomaat, ui, citroen, olijfolie en rode wijnazijn toe en pulseer 2x met staafmixer voor een korte mix. De chimichurri moet nog structuur behouden.
  4. Zorg dat de ingrediënten bedekt zijn onder de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat de entrecote een uur voordat je deze gaat bakken op kamertemperatuur komen.
  6. Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk de entrecote met een beetje zonnebloemolie.
  7. Wanneer de pan goed heet is, leg je de entrecote in de pan en bak je deze voor een medium-rare steak 3 minuten aan iedere kant. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten.
  8. Snijd de entrecote met een scherp vleesmes in dunne plakjes en waaier deze mooi uit op een bord of plank. Bestrooi met peper en zout en lepel er wat chimichurri overheen.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest