Gebakken rijst met kimchi, ei en broccoli
Gebakken rijst met kimchi, ei en broccoli

Hoofdgerecht

Gebakken rijst met kimchi, ei en broccoli

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g zilvervliesrijst
200 g broccoli, in roosjes
150 g kimchi
4 bosui, in dunne ringetjes
2 winterpenen, in dunne linten geschaafd
2 eieren
2 cm gember, geraspt en geschild
1 limoen, ½ geperst en ½ in partjes
1 teen knoflook, gehakt
Handvol koriander
1½ el zonnebloemolie

BEreidings wijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitdampen.
  2. Verhit 1 eetlepel van de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, gember broccoli en de helft van de bosui ca. 5 minuten. voeg dan de kimchi toe. Bak nog een paar minuten. Schep de gekookte rijst erdoor en roerbak alles nog even door. Voeg nu de peenlinten toe.
  3. Schuif de gebakken rijst naar één kant van de pan en giet de overgebleven olie aan de lege kant. Bak hierin de eieren.
  4. Verdeel het limoensap over de rijst en de eieren. Schep over 2 kommen en leg op elke kom een gebakken ei. Garneer met de rest van de bosui en wat verse koriander. Serveer met limoenpartjes.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 30 minuten. Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2019.