Garnalencocktail met meloen en gekonfijte rode peper
Garnalencocktail met meloen en gekonfijte rode peper

Voorgerecht

Garnalencocktail met meloen en gekonfijte rode peper

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 129 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g garnalen
1 meloen
1 komkommer
1 limoen, het sap
1 rode peper, zaadlijsten eruit en in fijne reepjes
1 el agavesiroop
1 el olijfolie
Klein handje waterkers of peterselie, kleingehakt
Ook nodig: bolletjessteker
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Steek met behulp van de bolletjessteker 200 gram meloenbolletjes uit de meloen. Haal daarna nog eens 200 gram vruchtvlees uit de meloen en pureer dit tot een dik sap. Meng het limoensap erdoor, dit is de dressing.
  2. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd 200 gram vruchtvlees in blokjes.
  3. Zet de meloen, dressing en komkommer tot gebruik koel weg.
  4. Verwarm in een klein steelpannetje de agavesiroop met een eetlepel water en kook hierin de rode peperreepjes 5 minuten. Leg de reepjes daarna op keukenpapier.
  5. Bestrooi de garnalen met wat zout en peper en bak ze snel op hoog vuur in de olie. Haal van het vuur.
  6. Neem 4 coupes of halfhoge glazen en vul ze met een laagje meloenbolletjes gevolgd door een laagje komkommerblokjes. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met de dressing. Decoreer met de reepjes peper en wat gehakte waterkers of peterselie.

Boodschappen lijst