Empanadillas met tomaat en tonijn
Empanadillas met tomaat en tonijn

Hoofdgerecht

Empanadillas met tomaat en tonijn

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 187 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g tomatenblokjes
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
2 blikjes tonijn, uitgelekt
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 grote ui, gesnipperd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bak de ui en knoflook zacht en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Maak goed op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de uitgelekte tonijn toe.
  4. Snijd de plakjes bladerdeeg schuin doormidden. Leg op elk driehoekje wat vulling en vouw dicht. Maak met een vork streepjes op de rand.
  5. Bak de empanadillas goudbruin en knapperig in de oven (ca. 15 minuten). Serveer warm of koud.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2016.