Currysoep
Currysoep

Soep

Currysoep

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g courgette, in plakjes
300 g spruitjes, schoongemaakt en doormidden gesneden
2 tomaten, in repen
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 cm verse gember, geraspt
1 el Thaise groene currypasta
2 tl fenegriekzaad
1 tl chilipoeder
Scheut olie
Optioneel:
200 ml kokosmelk
Handje verse koriander, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de ui met de gember, knoflook, chilipoeder en currypasta. Voeg alle groenten toe en het fenegriekzaad en roerbak op hoog vuur ca. 5-7 minuten. Giet er naar wens de kokosmelk bij.
  2. Voeg ca. 500 ml groentebouillon toe. breng aan de kook, zet het vuur laag en roer goed door. Zet er dan de staafmixer op of maak er een gladde soep van in de blender. Extra lekker met gebakken bolblokjes en brood.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest