Hoofdgerecht
Curry van bataat met linzen en spinazie
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g zoete bataat, geschild en in blokjes van 2 cm
- • 400 g linzen (blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 400 ml kokosmelk
- • 300 g rijst
- • 250 g kleine champignons, gehalveerd
- • 150 g spinazie, gewassen en gedroogd
- • 75 g currypasta madras
- • 2 trostomaten, in partjes
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 1 ui, fijngesneden
- • 3 el geraspte gember
- • 1 el tomatenpuree
- • 2 tl limoensap
- • Klein handje koriander
BEreidings wijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olie in een grote pan en bak de ui zacht in 3 à 4 minuten. Voeg de knoflook, gember, currypasta, tomatenpuree en limoenrasp toe en bak 1-2 minuten tot het geurt.
- Doe de champignons en tomaatpartjes erbij en roerbak 2 à 3 minuten.
- Schep de linzen erdoor en giet de kokosmelk erbij. Spoel het blik kokosmelk schoon met ca. 125 ml water en voeg dit water toe aan de pan.
- Zet het vuur hoger en breng alles rustig aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en kook 5 à 6 minuten. Voeg de bataat toe en kook in ca. 10 minuten tot de blaadjes zacht zijn.
- Serveer de curry met rijst en bestrooi met koriander.
Boodschappen lijst
- Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Linzen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,99 400 Ml
removeadd product to cart - Limoensap
2,39 200 Ml
removeadd product to cart - Trostomaten
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zoete aardappelen
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
4,99 850 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!