Hoofdgerecht
Crostini met romesco van rode paprika
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 554 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 stokboord, in plakjes
- • Klein handje eikenbladsla, in reepjes
- • Olijfolie
- • Zout & peper
- • ROMESCO:
- • 100 g amandelschaafsel
- • Teentjes van 1 hele bol knoflook, gepeld en in grove stukken
- • 2 rode paprika's, zaadlijst eruit en in grove stukken
- • 2 rode puntpaprika's, zaadlijst eruit en in grove stukken
- • 2 tomaten, in grove stukken
- • 2 sneetjes brood zonder korst
- • 2 laurierblaadjes
- • 1 ui, in grove stukken
- • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- • 3 el rode palmolie
- • 1 el witte azijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Fruit voor de romesco de chilipeper met de knoflook in de rode palmolie.
- Voeg de 4 gesneden paprika’s, de ui en de blaadjes laurier toe en laat dit mengsel op laag vuur in ca. drie kwartier, onder af en toe roeren, gaar worden.
- Doe de tomaten, het brood en het amandelschaafsel erbij en laat nog een half uur op zacht vuur stoven.
- Verwarm intussen de oven voor op 150°C.
- Bestrijk de plakjes stokbrood aan weerszijden dun met olijfolie. Bestrooi met zout en rooster op het ovenrooster in ca. 10 minuten knapperig. Halverwege keren.
- Haal intussen de laurierblaadjes uit het romescomengsel en blitz het mengsel daarna fijn in de blender. Breng op smaak met azijn, peper en zout.
- Bestrijk de crostini met romesco en garneer met sla en paprika. Maal er peper over en besprenkel met goede olijfolie.
Boodschappen lijst
- Puntpaprika
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2016. Voor ca. 12 crostini's.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!