Crostini met romesco van rode paprika
Crostini met romesco van rode paprika

Hoofdgerecht

Crostini met romesco van rode paprika

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 554 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 stokboord, in plakjes
Klein handje eikenbladsla, in reepjes
Olijfolie
Zout & peper
ROMESCO:
100 g amandelschaafsel
Teentjes van 1 hele bol knoflook, gepeld en in grove stukken
2 rode paprika's, zaadlijst eruit en in grove stukken
2 rode puntpaprika's, zaadlijst eruit en in grove stukken
2 tomaten, in grove stukken
2 sneetjes brood zonder korst
2 laurierblaadjes
1 ui, in grove stukken
1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
3 el rode palmolie
1 el witte azijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Fruit voor de romesco de chilipeper met de knoflook in de rode palmolie.
  2. Voeg de 4 gesneden paprika’s, de ui en de blaadjes laurier toe en laat dit mengsel op laag vuur in ca. drie kwartier, onder af en toe roeren, gaar worden.
  3. Doe de tomaten, het brood en het amandelschaafsel erbij en laat nog een half uur op zacht vuur stoven.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 150°C.
  5. Bestrijk de plakjes stokbrood aan weerszijden dun met olijfolie. Bestrooi met zout en rooster op het ovenrooster in ca. 10 minuten knapperig. Halverwege keren.
  6. Haal intussen de laurierblaadjes uit het romescomengsel en blitz het mengsel daarna fijn in de blender. Breng op smaak met azijn, peper en zout.
  7. Bestrijk de crostini met romesco en garneer met sla en paprika. Maal er peper over en besprenkel met goede olijfolie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2016. Voor ca. 12 crostini's.