Couscous met vegetarische ‘kip’ en pruimen
Couscous met vegetarische ‘kip’ en pruimen

Hoofdgerecht

Couscous met vegetarische ‘kip’ en pruimen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

275 g couscous
250 g vegetarische 'kipfilet', in stukjes
250 g gedroogde pruimen, in stukjes
100 g blanke amandelen
100 ml groentebouillon
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 kaneelstokje
1 el olijfolie
1 tl kaneel
½ tl versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie in een pan en bak de ‘kip’stukjes, ui en knoflook enkele minuten. Schep regelmatig om.
  2. Bestrooi met peper en gemalen kaneel en bak al roerend een halve minuut mee.
  3. Meng er de pruimen, het kaneelstokje en de amandelen door. Giet de bouillon erbij en laat circa 5 minuten stoven.
  4. Kook ondertussen de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven.
  5. Serveer de couscous met het ‘kip’-pruimengerecht erbovenop

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Zomer 2021