Citruskoekjes met bergamotolie
Citruskoekjes met bergamotolie

Bakken

Citruskoekjes met bergamotolie

  • Bakken
  • 4 personen
  • 20 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g bloem
150 g rietsuiker
100 g boter, in kleine blokjes
50 ml extra vergine olijfolie
2 eieren
1 citroen, de schil
1 sinaasappel, de schil
1 tl wijnsteenbakpoeder
Snufje zout
Optioneel: 2 el suiker om in te wentelen

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Vul metde rietsuiker en maak hierin weer een kuiltje. Giet hier de bergamo-tolie in en de boter. Meng alles rustig door elkaar.
  3. Voeg de eieren, de citrusrasp, het zout en het bakpoeder toe. Kneedmet je handen tot een samenhangend deeg.
  4. Maak kleine bolletjes (walnootgrootte) van het deeg en wentel even-tueel door de (poeder)suiker. Leg de bolletjes op voldoende afstandvan elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de koekjes in shifts in ca. 12-15 minuten goudbruin en gaar (of tot de randjes bruin kleuren).

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2017.