Chocoladesoufflé met kruidnagel
Chocoladesoufflé met kruidnagel

Dessert

Chocoladesoufflé met kruidnagel

  • Dessert
  • 4 personen
  • 269 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 ml volle melk
60 g palmsuiker
25 g bloem
20 g pure chocolade 75%, in stukjes gehakt
20 g boter + extra voor invetten
4 kruidnagels
3 eieren, gesplitst
4 el kristalsuiker
1 el cacaopoeder
Ook nodig: 4 kleine, rechte soufflébakjes

BEreidings wijze

  1. Smelt de boter in een kleine steelpan. Voeg al roerend de bloem de bloem toe en bak een paar minuten tot het meel gaar is maar niet bruin. Blijf roeren. Vermeng er, van het vuur af, de melk en de kruidnagels door, zet terug op het vuur en breng langzaam en al roerend aan de kook. Haal van het vuur, zeef de kruidnagels eruit en zet opzij.
  2. Smelt de gehakte chocolade au bain-marie in een metalen mengkom bovenop een pan water die op het vuur staat.
  3. Klop de gesmolten chocolade samen met de cacao en de eierdooiers door de saus.
  4. Beboter de soufflévormpjes met een kwastje, bestrijk de zijkanten van onder naar boven. Strooi in ieder bakje een lepel kristalsuiker en klop dit uit over de gehele binnenkant.
  5. Verwarm de oven voor op 165 °C.
  6. Sla de eiwitten stijf met de palmsuiker en spatel het voorzichtig door het chocolademengsel.
  7. Verdeel het mengsel over de soufflébakjes en strijk de bovenkant straf af met een spatel. Zet de bakjes in een ovenschaal en zet de schaal op het ovenrooster in de oven. Giet er een laag heet water in (tot 1 cm onder de randjes van de bakjes) en bak de soufflés zo in ca. 20 minuten af. Let op: maak de oven tussentijds niet open.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst