Dessert
Chocolademousse met zoete pompoenpuree
- • Dessert
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 rijpe avocado's
- • 2 middelgrote sinaasappels, het sap + 1 sinaasappel in partjes
- • 2 cm verse gember, geraspt
- • 4 el cacaopoeder + extra om te bestrooien
- • 1 à 2 el acaciahoning of rijststroop
- • POMPOENPUREE:
- • 200 g gekookte pompoenblokjes
- • 3 dadels zonder pit
- • 1 vanillestokje, het merg
- • Snuf five spices kruidenmix
BEreidings wijze
- Pureer de ingrediënten voor de pompoenpuree kort in de blender of met de staafmixer. Breng op smaak met extra dadels en/of Chinese 5 kruiden. Zet afgedekt weg in de koelkast.
- Halveer voor de chocolademousse de avocado's en haal de pitten eruit. Doe het vruchtvlees, samen met het sinaasappelsap, de gember en het cacaopoeder, in een schone blender en pureer tot een gladde mousse (of gebruik de staafmixer). Roer een eetlepel honing door de mousse en proef; als de avocadosmaak overheerst voeg dan extra honing en/of cacao toe.
- Verdeel de pompoenpuree over 4 glaasjes. Schep er voorzichtig de chocolademousse op en bestrooi met een beetje cacaopoeder. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Garneer voor het serveren met sinaasappelpartjes.
Boodschappen lijst
- Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rijststroop
3,59 350 Gram
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Chinese 5 kruiden
3,39 35 Gram
removeadd product to cart - Dadels zonder pit
3,49 300 Gram
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokjes
7,99 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest De mousse is ca. 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!