Dessert
Chili-chocolademousse met verse mango
- • Dessert
- • 4 personen
- • 645 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml slagroom, lobbig gelsagen
- • 200 g pure chocolade met chili, gesmolten
- • 50 g suiker
- • 8 suikerwafels, evt. in stukken gebroken
- • 4 eiwitten
- • 2 mango's, in lange repen
BEreidings wijze
- Sla de eiwitten met de suiker stijf en glanzend in een keukenmachine met een garde.
- Voeg vervolgens de gesmolten chocolade langzaam toe en roer het snel door zodat er geen klontjes ontstaan.
- Voeg beetje bij beetje het eiwit-chocolademengsel toe aan de slagroom en meng voorzichtig tot een egaal mengsel. Giet dit in een bak en dek af; zet ca. 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Verdeel de chocolademousse over 4 kommetjes en garneer met suikerwafels en verse mango.
Boodschappen lijst
- Mango
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,19 200 ml
removeadd product to cart - Suikerwafels
2,59 150 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Pure chocolade 72% chili
3,39 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
45 minuten + 3 uur koelen
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!