Bakken
Chili chocolade cupcakes
- • Bakken
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • BESLAG:
- • 200 g rietsuiker
- • 125 ml melk
- • 100 g zachte boter
- • 100 g bloem
- • 50 g pure chocolade met chilipeper
- • 25 g cacaopoeder
- • 2 eieren
- • 1 zakje bourbon vanillesuiker
- • 1 tl bakpoeder
- • ¼ tl zeezout
- • GLAZUUR:
- • 115 g zachte boter
- • 100 g pure chocolade
- • 100 g poedersuiker, gezeefd
- • 50 g pure chocolade met chilipeper
- • 3 el cacaopoeder
- • Ter garnering: witte chocolade met vanille
- • Ook nodig: papieren cupcakevormpjes
BEreidings wijze
- Hak de chili chocolade fijn. Mix de boter en de suiker in een schaal. Voeg de eieren toe. Roer het zout en de melk erdoor, dan de gezeefde bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder. Voeg de chocolade toe en meng alles goed tot een glad beslag.
- Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 150°C).
- Vul de papieren cakevormpjes voor ongeveer twee derde met het mengsel. Bak ze in ongeveer 25 min. gaar.
- Voor het glazuur mix je de boter, de poedersuiker en het cacaopoeder met 3 theel. kokend water. Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie. Mix de gekoelde cacao door de botermix, gevolgd door de afgekoelde gesmolten chocolade. Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld, kan het glazuur eroverheen gespoten of gestreken worden. Garneer de cupcakes met wat schaafsel van de witte chocolade met vanille.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Bakpoeder
1,09 3 stuks
removeadd product to cart - Volle melk
1,75 1 Liter
removeadd product to cart - Pure chocolade 75%
3,39 100 Gram
removeadd product to cart - Vanillesuiker
3,59 32 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,99 1 kg
removeadd product to cart - Pure chocolade 72% chili
3,39 100 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Witte chocolade vanille
2,79 80 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!