Cassoulet met sinaasappel en spekjes
Cassoulet met sinaasappel en spekjes

Bijgerecht

Cassoulet met sinaasappel en spekjes

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 347 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g gepelde tomaten (blik)
400 g bonenmix (blik), uitgelekt
360 g witte bonen (pot), uitgelekt
100 g gerookte spekblokjes (of vegan baconreepjes)
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 sinaasappel, sap en rasp
2 el tijm, grof gehakt
Klein handje peterselie, kleingesneden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bak de (vegan) spekjes uit in een ruime bakpan tot ze krokant zijn. Voeg de gesnipperde uien, knoflook en tijm toe en bak ca. 5 minuten mee.
  2. Blus af met de gepelde tomaten, cherrytomaatjes en sinaasappelsap en laat rustig pruttelen.
  3. Voeg alle bonen en de meeste sinaasappelrasp toe en breng op smaak met zout en peper; laat het eventueel nog wat inkoken.
  4. Serveer in kommetjes en garneer met peterselie en sinaasappelrasp.

Boodschappen lijst

Tips

Mede door de uitgebakken spekjes mag hier een vollere wijn bij worden geserveerd. De Shiraz leent zich hier goed voor, dit is een kleine druif met donkerrode schil die veel aroma's en kleur meegeeft aan de wijn. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.