Carpaccio van koolrabi
Carpaccio van koolrabi

Hoofdgerecht

Carpaccio van koolrabi

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g cherrytomaatjes
Flinke handvol gemengde sla
2 koolrabi's
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ rode ui, in flinterdunne halve ringen
4 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl grove mosterd
1 tl tijm, fijngehakt
½ tl honing
Klein handje dille, fijngesneden

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en meng er 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, tijm en een beetje zeezout door. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven.
  3. Maak een dressing van de rest van de olie met de mosterd, azijn en honing en meng deze door de sla.
  4. Schil de koolrabi’s en snijd ze in flinterdunne plakken. Leg de plakken op 4 bordjes en bestrooi ze met dille.
  5. Leg in het midden van ieder bord een beetje sla en leg hier de uienringen op.
  6. Schep de warme tomaatjes op de bordjes en serveer.

Boodschappen lijst