Cake van zijdentofu met noten en vruchten
Cake van zijdentofu met noten en vruchten

Bakken

Cake van zijdentofu met noten en vruchten

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

800 g zijdentofu
400 g tofu naturel
250 g seizoensfruit
150 g kokosbloesemsuiker
150 g volkoren speltbloem
150 g dadels
100 g amandelmeel
100 g gemalen walnoten
100 g boter
50 g amandelschaafsel
2 citroenen
1 vanillestokje, het merg
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
1 pakje vanillepuddingpoeder

BEreidings wijze

  1. Snijd de dadels fijn en laat een nacht onder water staan. Giet het water af en pureer de geweekte dadels. Kneed de gemalen noten, bloem en margarine tot een deegbal.
  2. De amandelschilfers zonder olie roosteren en opzij zetten. Vet een bakvorm (∅ 24-26 cm) in met margarine en bekleed met het deeg. Mix de natuurtofu en de zijdentofu samen fijn. Voeg de andere ingrediënten aan het tofumengsel toe en tenslotte het fruit.
  3. giet het mengsel in de met deeg beklede bakvorm en bestrooi met geroosterde amandelen.
  4. Bak op 180°C gedurende 60-70 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen in de bakvorm, pas dan is hij stevig.

Boodschappen lijst

Tips

Als je van zoet houdt, kan je het aandeel suiker verhogen tot 200-250 g Geen kokosbloesemsuiker in huis? Rietsuiker kan ook!