Bunny Chow pita
Bunny Chow pita

Hoofdgerecht

Bunny Chow pita

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g kidneybonen (blik), afgespoeld en uitgelekt
200 ml groentebouillon
4 spelt pitabroodjes
3 vastkokende aardappelen, geschild
2 grote tomaten, in blokjes
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 limoen, in 4 partjes
2 el tomatenpuree
1 el fijngesneden gember
2 tl cajunkruiden
1 tl zout
Klein handje koriander, fijngesneden
Olie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappelen beetgaar. Snijd ze, zodra ze wat zijn afgekoeld, in blokjes.
  2. Verhit olie in een pan en bak de ui goudbruin. Voeg de tomatenpuree, gember, knoflook, cajunkruiden en het zout toe en bak even mee. Doe de aardappelblokjes en de groentebouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
  3. Voeg de tomaten en de kidneybonen toe. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat nog eens 15 minuten sudderen.
  4. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Vul de pitabroodjes met het mengsel en garneer met koriander. Geef er een partje limoen bij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter