Hoofdgerecht
Bulghur met sperziebonen, tomaat en olijven
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 341 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g bulghur
- • 250 g sperziebonen, schoongemaakt
- • 1 teentje knoflook, uit de pers
- • 1 el ras-el-hanout
- • 4 el olijfolie
- • 200 g tomaten, in blokjes
- • 150 g groene olijven
- • klein bosje peterselie, grof gehakt
BEreidings wijze
- Kook de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Kook de sperziebonen gelijk mee tot ze beetgaar zijn.
- Giet de bulgur en de bonen af en laat in een vergiet droogstomen. Spreid het mengsel uit in een ruime schaal en laat in ca. 10 minuten afkoelen.
- Schep de knoflook, de ras-el hanout en de olijfolie door de bulghur en hussel er vervolgens de tomaten, olijven en peterselie
- door. Garneer eventueel met blokjes grie of Griekse vegan fetakaas.
Boodschappen lijst
- Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Groene olijven
2,89 125 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Bulghur
2,69 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen
3,59 250 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!