Broodje pulled jackfruit
Broodje pulled jackfruit

Lunch

Broodje pulled jackfruit

  • Lunch
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

400 ml jackfruit (blik), uitgelekt
375 ml groentebouillon
2 sjalotten, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 gemberbolletjes op siroop, kleingesneden
1 snee ontbijtkoek, verkuimeld
2 el tomatenpuree
1 el boekweitmeel
Zout & peper
Optioneel: 1 rode peper, zaadjes eruit en in stukjes

BEreidings wijze

  1. Doe de uitgelekte jackfruit in een kom. Trek de stukken met 2 vorken uit elkaar zodat je de structuur krijgt van pulled chicken. Bestrooi met de boekweitbloem, zout en peper.
  2. Smelt wat kokosolie in de pan en roerbak hierin de sjalotjes en de knoflook, met eventueel het pepertje, enkele minuten. Voeg de pulled jackfruit toe en roerbak nog een paar minuten
  3. Roer de tomatenpuree erdoor en giet de groentebouillon erbij. Laat 5 minuten pruttelen, blijf regelmatig roeren. Voeg op het laatst de ontbijtkoek en gember toe. Laat 5 minuten staan zodat alle smaken goed kunnen vermengen.

Boodschappen lijst

Tips

Heerlijk op een knapperig broodje of over rijst. Of als pittige, ‘vlees’-saus bij een gezonde stamppot van aardappel, zoete bataat of knolraapjes met rauwe raapstelen. Dit recept is ingezonden door Renée Bernardloeffen voor de kookwedstrijd 'Koken met Ekoplaza'.