Salade
Bonte salade met gebakken rooktofu
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g bladsla
- • 200 g gerookte tofu
- • 80 ml groentebouillon
- • 50 g walnoten
- • 1 sjalot
- • 6 el walnootolie, koud geperst
- • 2 el sherryazijn
- • 1 el olie
- • 1 tl citroensap
- • 1 tl mosterd
- • Scheutje balsamicocrème
- • Snufje suiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de bladsla fijn.
- Meng de sherryazijn, de walnootolie, het citroensap en de groentebouillon tot een vinaigrette, voeg de mosterd toe en breng op smaak met zout, peper en suiker.
- Hak de walnoten grof en de sjalotten fijn. Snijd de rooktofu in kleine blokjes en bak deze in hete olie langs alle kanten knapperig bruin.
- Voeg de sjalotten toe en laat kort mee bakken. Voeg de gehakte walnoten toe en laat ze goudbruin bakken terwijl je regelmatig roert. Houd de rooktofu warm.
- Meng de vinaigrette door de salade en verdeel over de borden. Schik het lauwe mengsel van rooktofu en walnoot over de salade. Decoreer de borden met balsamicocrème.
Boodschappen lijst
- Walnootolie
12,29 250 ML
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,59 125 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Balsamicocrème
7,19 125 ml
removeadd product to cart
Tips
Met deze hoeveelheden kan je 4 salades als bijgerecht serveren. Wil je deze salade als hoofdgerecht serveren, verdubbel dan de hoeveelheden.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!