Hoofdgerecht
Pastinaak tarte tartin met tijm en boerenkool
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 3 pastinaken, geschild en in plakken van 1.5 cm
- • 1 rode ui, schoon en in grove parten
- • 1 rol bladerdeeg
- • 25 g roomboter
- • 4 el gesneden boerenkool
- • 2 el zonnebloemolie
- • 1 el balsamicoazijn
- • 1 el tijm
- • 1 tl bruine basterdsuiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm in ruime ovenbestendige koekenpan de roomboter en zonnebloemolie. Voeg de pastinaken en rode ui toe en bak het ca. 10 minuten op laag vuur.
- Voeg de balsamico azijn, bruine basterdsuiker en tijm toe. Bak het nog 2 minuten mee en breng het op smaak met zout en peper.
- Haal de pan van het vuur. Verdeel de groenten gelijkmatig in de pan. Strooi de boerenkool erover en leg als laatst het bladerdeeg erop. Snijd het bladerdeeg bij maar zorg dat de randen ruim zijn bedekt
- Bak het af in een voorverwarmde oven van 200°c ca 30 minuten.
- Haal de pan uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen. Haal de tarte tartin met behulp van een bord uit de pan.
Boodschappen lijst
- Tijm
2,59 20 Gram
removeadd product to cart - Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Gesneden boerenkool
2,59 150 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,19 250 Ml
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!







