Pastinaak tarte tartin met tijm en boerenkool
Pastinaak tarte tartin met tijm en boerenkool

Hoofdgerecht

Pastinaak tarte tartin met tijm en boerenkool

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

3 pastinaken, geschild en in plakken van 1.5 cm
1 rode ui, schoon en in grove parten
1 rol bladerdeeg
25 g roomboter
4 el gesneden boerenkool
2 el zonnebloemolie
1 el balsamicoazijn
1 el tijm
1 tl bruine basterdsuiker
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm in ruime ovenbestendige koekenpan de roomboter en zonnebloemolie. Voeg de pastinaken en rode ui toe en bak het ca. 10 minuten op laag vuur.
  2. Voeg de balsamico azijn, bruine basterdsuiker en tijm toe. Bak het nog 2 minuten mee en breng het op smaak met zout en peper.
  3. Haal de pan van het vuur. Verdeel de groenten gelijkmatig in de pan. Strooi de boerenkool erover en leg als laatst het bladerdeeg erop. Snijd het bladerdeeg bij maar zorg dat de randen ruim zijn bedekt
  4. Bak het af in een voorverwarmde oven van 200°c ca 30 minuten.
  5. Haal de pan uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen. Haal de tarte tartin met behulp van een bord uit de pan.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025.