Bijgerecht
Bloemkoolroosjes met zwarte peper
- • Bijgerecht
- • 2 personen
- • 291 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kleine bloemkool, in gelijke roosjes
- • 2 el zwarte peperkorrels
- • 15 g zeezout
BEreidings wijze
- Leg de peperkorrels in een schone weckpot en schep er de bloemkoolroosjes bovenop.
- Meng het zeezout met 500 ml water en roer tot het zout helemaal is opgelost. Giet de pekel over de bloemkoolroosjes. Verzwaar de bloemkool eventueel met bijvoorbeeld een schoteltje om te zorgen dat hij goed onder blijft staan.
- sluit d weckpot af zonder rubberring, zodat opgebouwd koolzuurgas kan ontsnappen. Na ca. 4-5 dagen hebben melkzuurbacteriën hun werk gedaan en zijn de bloemkoolroosjes lichtzuur en knapperig.
Boodschappen lijst
- Zwarte peper molen
7,99 50 Gram
- Bloemkool
2,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 5 minuten + 4 à 5 dagen wachttijd
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!