Bloemkoolroosjes met zwarte peper
Bloemkoolroosjes met zwarte peper

Bijgerecht

Bloemkoolroosjes met zwarte peper

  • Bijgerecht
  • 2 personen
  • 291 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kleine bloemkool, in gelijke roosjes
2 el zwarte peperkorrels
15 g zeezout

BEreidings wijze

  1. Leg de peperkorrels in een schone weckpot en schep er de bloemkoolroosjes bovenop.
  2. Meng het zeezout met 500 ml water en roer tot het zout helemaal is opgelost. Giet de pekel over de bloemkoolroosjes. Verzwaar de bloemkool eventueel met bijvoorbeeld een schoteltje om te zorgen dat hij goed onder blijft staan.
  3. sluit d weckpot af zonder rubberring, zodat opgebouwd koolzuurgas kan ontsnappen. Na ca. 4-5 dagen hebben melkzuurbacteriën hun werk gedaan en zijn de bloemkoolroosjes lichtzuur en knapperig.

Boodschappen lijst

  • product
    Zwarte peper molen

    7,99 50 Gram

  • product
    Bloemkool

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart

Tips

Bereidingstijd: 5 minuten + 4 à 5 dagen wachttijd