Bloemkool buffalo wings
Bloemkool buffalo wings

Bijgerecht

Bloemkool buffalo wings

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 241 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g bloemkool, in roosjes
200 ml sojayoghurt of sojakefir
100 g tarwebloem
80 g hot sauce
1½ el ahornsiroop
1 el plantaardige variatie op boter
½ el gemalen komijn
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
Zout & peper
DIP:
100 g plantaardige variatie op yoghurt
3 el vegan mayonaise
2 el bieslook, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng alle specerijen met de bloem en de sojayoghurt in een grote kom en breng op smaak met peper en zout. Hussel de bloemkoolroosjes er goed door zodat ze helemaal bedekt zijn met het beslag.
  3. Leg de roosjes in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.
  4. Verhit de hete saus met de ahornsiroop en plantaardige boter even in een pannetje. Smeer hiermee de gebakken bloemkool in en zet nog 10 minuten terug in de oven tot de bloemkool mooi gekarameliseerd is.
  5. Meng voor de dip de ‘yoghurt’ met de vegan mayo, de bieslook en 1 eetlepel water. Serveer bij de bloemkool.

Boodschappen lijst

Tips

Gooi de bladeren van de bloemkool niet weg, maar rooster ze 10 minuten in de oven met een beetje olie, peper en zout. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.