Black beanburgers
Black beanburgers

Bijgerecht

Black beanburgers

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

175 g zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
80 g paneermeel of broodkruim
70 g mozzarella, in kleine stukjes
35 g zilvervliesrijst
35 g champignons, in plakjes
3 teentjes knoflook
½ groene of gele paprika, in stukken
½ ui, grof gesneden
1 klein ei
2 tl gemalen komijnzaad
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Prak de uitgelekte bonen zo fijn mogelijk met een vork in een grote kom.
  3. Maak een mengsel van champignons, paprika, ui en knoflook in de keukenmachine en doe dit bij de bonen.
  4. Pureer vervolgens de mozzarella met de rijst in de keukenmachine en voeg ook dit toe aan het bonenmengsel. Meng alles door elkaar en breng goed op smaak met komijn, zout en peper.
  5. Voeg ei en paneermeel - of broodkruim - toe en kneed alles tot een stevige substantie. Voeg eventueel nog wat meer paneermeel toe.
  6. Vorm burgers van het mengsel. Laat voor extra stevigheid 20 minuten rusten in de koelkast.
  7. Gril de beanburgers op de barbecue in een aluminium bak met gaatjes (beanburgers vallen snel uit elkaar), ca. 3 minuten per kant.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip: Stellar No Sulpher Added Cabernet Sauvignon Voor 4 burgers