Bierbrood
Bierbrood

Bakken

Bierbrood

  • Bakken
  • 8 personen
  • 266 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g verse gist of 30 g gedroogde gist
450 ml speciaalbier Crom Hout
500 g speltbloem
270 g volkorenmeel
30 g boter
3 tl zout
2½ tl suiker
30 g bakpoeder

BEreidings wijze

  1. Los de gist op in een scheutje (ca. 60 ml) van het bier.
  2. Doe de overige ingrediënten in een andere kom.
  3. Meng het bier-gistmengsel door het meelmengsel en kneed tot een soepele, gladde bol. Dek af en laat 45 minuten rijzen (op kamertemperatuur).
  4. Kneed het gerezen deeg goed door en leg het daarna in een ingevet broodbakblik. Laat nog eens 45 minuten rijzen.
  5. Snijd het brood eventueel over de lengte in met een scherp mes (voor knipbrood).
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Bak het brood in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest