Bataatfriet met volle yoghurt-mayo en radijskiemen
Bataatfriet met volle yoghurt-mayo en radijskiemen

Hoofdgerecht

Bataatfriet met volle yoghurt-mayo en radijskiemen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 grote zoete aardappels
1 ei, alleen het eiwit
200 ml zonnebloemolie
50 g volle yoghurt
30 ml witte wijnazijn
2 el radijskiemen
2 el bosui, in ringen
2 el olijfolie
1 el karwijzaad
2 tl grof zeezout
2 tl gerookte paprikapoeder
Snufje fijn zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was en snijd de zoete aardappels in grove friet vorm. Voeg het karwijzaad, olijfolie en grofzeezout toe en schep het om zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Bak de friet ca. 35 minuten gaar en schep ze om de 10 minuten om.
  2. Voeg in een litermaat de volle yoghurt, witte wijnazijn, eiwit, het gerookte paprikapoeder en fhet zout toe. Mix met behulp van een staafmixer langzaam de zonnebloemolie toe tot dat er een (emulsie) mayonaise ontstaat.
  3. Verdeel de zoete aardappelfrieten over 4 bakjes en garneer ze met de mayonaise, bosui en radijskiemen.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Ekoplaza campagne