Bananenbrood glutenvrij
Bananenbrood glutenvrij

Bakken

Bananenbrood glutenvrij

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

50 g Lieke is vrij havermout
100 g amandelmeel
50 g dadels (ontpit)
3 rijpe bananen
3 eieren
Handje gemengde (ongebrande) noten, eventueel in stukjes gehakt
Bakpoeder

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet de cakevorm vast in.
  2. Maal de havermout in de keukenmachine fijn totdat je havermoutmeel krijgt. Houd dit apart.
  3. De bananen en dadels in je keukenmachine mogen tot een glad beslag gemixt worden.
  4. Klop de eieren luchtig op en doe er een snufje zout bij. Voeg het daarna bij de banaan-dadel mix.
  5. Voeg het havermoutmeel en amandelmeel toe aan de mix en roer het goed door. Voeg het bakpoeder toe en meng tot je een glad beslag hebt.
  6. Doe de ongebrande noten erbij en roer het goed door.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in oven. Bak ongeveer 45-50 minuten. Kijk af of je bananenbrood gaar is, controleer dit door er een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit? Dan is je brood klaar.
  8. Als de bovenkant van je bananenbrood te donker wordt, kun je het afdekken met bakpapier. Eet smakelijk

Boodschappen lijst