Bananenbrood
Bananenbrood

Bakken

Bananenbrood

  • Bakken
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

100 g kokosmeel
80 g roomboter
70 g amandelmeel
10 dadels, fijngemalen (of 2 el honing)
6 grote eieren
2 grote & rijpe bananen
Handje rozijnen, kort geweekt in lauwwarm water
Kokosmelk naar eigen inzicht
2 tl baksoda
1 tl Keltisch zeezout

BEreidings wijze

  1. Beboter een cakeblik van 28 cm.
  2. Doe de eieren in een kom met een beetje zout en klop ze luchtig met de hand of de mixer.
  3. Prak de bananen fijn en doe ze samen met de dadels bij de eieren.
  4. Doe wat kokosmelk en roomboter erbij en mix goed door elkaar.
  5. Doe het kokosmeel en amandelmeel erbij en klop goed door.
  6. Check of het beslag een ‘vladikte’ heeft, voeg zonodig meer kokosmelk toe.
  7. Voeg als laatste het bicarbonaat toe en mix dit er snel en kort door.
  8. Spatel nog snel de rozijnen erdoor.
  9. Zet het bananenbrood direct in de oven.
  10. Bak dit brood gedurende 40-55 min, check eventueel even met de satéprikker of het brood gaar is.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Oersterk