Appelcake met yoghurt
Appelcake met yoghurt

Bakken

Appelcake met yoghurt

  • Bakken
  • 4 personen
  • 125 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 eieren
1 appel, de helft geraspt en andere helft in blokjes
75 g lupinemeel
25 g rijstmeel
3 el pecannoten, grof gehakt
2 el kaneel
1 el magere yoghurt
2 tl bakpoeder
Ook nodig: 1 klein cakeblik, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Maak een deeg van beide meelsoorten met de eieren, yoghurt, kaneel en bakpoeder. Schep de appelrasp- en blokjes en de pecans erdoor.
  3. Stort het mengsel in het cakeblik en bak in ca. 25-30 minuten gaar.

Boodschappen lijst

  • product
    Gemalen kaneel

    2,79 35 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rijstmeel

    2,99 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Magere yoghurt

    1,99 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Lupinemeel

    3,39 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bakpoeder

    1,09 3 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2018.