Appelazijn
Appelazijn

Sauzen & dressings

Appelazijn

  • Sauzen & dressings
  • 4 personen
  • 13 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l water
2 appels
2 g droge gist

BEreidings wijze

  1. Was de appels en snijd ze met schil en klokhuis in stukken van ongeveer 3x3 cm. Doe de appelstukken in een gesteriliseerde weckfles of grote pot.
  2. Vermeng het water met de droge gist en giet over de appelstukjes. Dek de fles af met een stuk kaasdoek en eenelastiek.
  3. Na een paar dagen wordt de suiker uit de appels omgezet in alcohol, na twee weken is de alcohol omgezet in azijnzuur. Er ontstaat in de tussentijd een vlies op de bovenkant van de vloeistof (de moer).
  4. Als het mengsel duidelijk naar azijn ruikt, is het klaar om afgegoten te worden: zeef de azijn door een schone kaasdoek en bewaar in een fles.

Boodschappen lijst

Tips

De appels moeten genoeg suiker hebben om goede azijn te maken.Kies daarom voor zoetere rassen. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer