Appel-pruimenchutney
Appel-pruimenchutney

Sauzen & dressings

Appel-pruimenchutney

  • Sauzen & dressings
  • 2 personen
  • 75 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 ml appelazijn
50 g suiker of honing
4 kleine of 2 grote pruimen, in kleine stukjes
2 appels, in kleine stukjes
2 cm verse gember, geraspt
1 teen knoflook, fijngesneden
½ ui, gesnipperd
½ rode peper, in ringetjes
1 tl kaneel
1 tl kerrie

BEreidings wijze

  1. Breng alle ingrediënten in een pan aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
  2. Giet de chutney in een schoon glazen potje en sluit goed af. Laat de chutney ca. 2 weken goed op smaak komen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017. Varieer met kruiden en smaakmakers. Lekker bij kaas of koud vlees.