Aardbeiengranité met peper en basilicum
Aardbeiengranité met peper en basilicum

Voorgerecht

Aardbeiengranité met peper en basilicum

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 145 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g aardbeien, kroontjes verwijderd
100 ml mineraalwater met koolzuur
50 g suiker
½ citroen, het sap
Handje basilicumblaadjes, in reepjes
1 el pistachenootjes, gehakt
Snufje 3 kleuren peper

BEreidings wijze

  1. Kook de aardbeien met de suiker, het mineraalwater en het citroensap tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en maak er met de staafmixer een dunne puree van.
  2. Schep de aardbeipuree in een ruime, platte diepvriesbak en zet in de vriezer. Roer ieder half uur goed door met een vork zodat de ijskristallen breken en een mooie, losse ijsstructuur ontstaat.
  3. Schep de granité in glazen of coupes en garneer voorzichtig met een beetje 3 kleuren peper, pistachenootjes en basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer. Een lekkere wijn bij dit gerecht is de Pizzolato Moscato. De wijn heeft een fantastische balans tussen natuurlijk zoet en frisheid van de mousse. Hele fijne fruitige tonen van rijpe banaan, muskaatdruif, en perzik. Lichtzoet, fris en fruitig van smaak, net als de aardbeiengranité.