Aardbeien appeljam met honing
Aardbeien appeljam met honing

Sauzen & dressings

Aardbeien appeljam met honing

  • Sauzen & dressings
  • 1 persoon

Ingrediënten lijst

500 g aardbeien, kroontjes eraf en in stukjes
500 g appels, geschild en in stukjes
1 limoen, het sap
2 el honing

BEreidings wijze

  1. Doe de stukjes aardbei en appel in een grote pan en voeg het limoensap toe. Zet op het vuur en laat op laag vuur helemaal zacht worden; roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  2. Roer de honing erdoor en maak het mengsel eventueel iets fijner met een staafmixer.
  3. Schep de jam in gesteriliseerde potten en vul tot de rand. Draai direct de deksels erop. Zet de potjes minimaal 5 minuten op hun kop op het aanrecht.
  4. Bewaar de jam op een koele, donkere plek.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit: Lekker Weten Zomer