Soep
Zoete aardappelsoep met kip
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 750 g zoete aardappels, geschild en in blokjes
- • 500 g spinazie, gewassen en gedroogd
- • 250 g kipfilet, in stukjes
- • 2 kippenbouillonblokjes
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 2 cm gember, gesnipperd
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½ rode peper, zonder zaadlijsten kleingesneden
- • Scheutje kokosmelk
- • 2 el olijfolie
- • 1 el koriander, fijngehakt
BEreidings wijze
- Verhit in een soeppan 1 eetl. olijfolie en fruit hierin ui, gember en knoflook zacht. Giet er ½ liter water bij en kook hierin de zoete aardappel in ongeveer 10 minuten gaar.
- Pureer helemaal glad met een staafmixer.
- Voeg nogmaals ½ liter water toe, samen met de bouillonblokjes en de chilipeper. Roer goed door, breng aan de kook en kook hierin de kipfilet gaar in ongeveer 5 minuten.
- Slink ondertussen de spinazie al omscheppend in een grote pan in 1 eetl. olijfolie.
- Breng de soep op smaak met kokosmelk. Serveer met de spinazie erop en wat koriander.
Boodschappen lijst
- Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Women.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!