Lunch
Vegan broodje gyros met tzatziki
- • Lunch
- • 4 personen
- • 464 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 175 g pulled seitan gyros style
- • 4 volkoren pitabroodjes
- • 2 tomaten, in dunne plakjes
- • 1 rode ui, in dunne ringen
- • 1 el plantaardige olie
- • VEGAN TZATZIKI:
- • 350 g plantaardige variatie op yoghurt
- • 2 tenen knoflook, uitgeperst
- • ½ komkommer, geraspt
- • 1 el verse dille, fijngehakt
- • 1 el olijfolie
- • 1 tl citroensap
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Voor de vegan tzatziki: doe de geraspte komkommer in een fijnmazige zeef en druk er met een vork zoveel mogelijk vocht uit. Schep de komkommer daarna in een schaaltje en meng de plantaardige yoghurt, knoflook, dille, olijfolie en citroensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de pulled seitan goudbruin.
- Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul de broodjes met de gyros, tomaten, rode ui en de tzatziki.
Boodschappen lijst
- Pulled seitan gyros style
5,19 175 Gram
removeadd product to cart - Pitabroodjes volkoren
2,39 4 stuks
- Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Plantaardige variatie op yoghurt soja - ongezoet
2,35 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!