Vega stoof met paddenstoelen en Tripel K
Vega stoof met paddenstoelen en Tripel K

Hoofdgerecht

Vega stoof met paddenstoelen en Tripel K

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g vega stoofvlees, in blokjes
2 flesjes Tripel K donker bier
250 g kastanjechampignons, in kwarten
150 g oesterzwammen
100 g champignons
100 g vegan speckjes
2 uien, gesnipperd
3 el tomatenpuree
3 el plantaardige olie
4 takjes tijm
2 tenen knoflook, geperst
Klein handje peterselie, fijn gesneden
Zout & peper gemalen

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, tijm en ui toe en fruit ca. 3 minuten. Doe daarna de het vega stoofvlees en de vegaspekjes erbij en bak dit goed aan in ca. 6 minuten. Schep de tomatenpuree en alle paddenstoelen erdoor en bak even mee.
  2. Blus af met de flesjes Tripel K donker bier, verkruimel de bouillonblokjes erover en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 15 minuten pruttelen. Voeg eventueel tijdens de stooftijd extra water toe.
  3. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

De complexe smaak van gebrande koffie, karamel en banaan in Tipel K donker combineert feilloos met dit smakelijke herfststoofpotje. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.