Hoofdgerecht
Vega stoof met paddenstoelen en Tripel K
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 510 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g vega stoofvlees, in blokjes
- • 2 flesjes Tripel K donker bier
- • 250 g kastanjechampignons, in kwarten
- • 150 g oesterzwammen
- • 100 g champignons
- • 100 g vegan speckjes
- • 2 uien, gesnipperd
- • 3 el tomatenpuree
- • 3 el plantaardige olie
- • 4 takjes tijm
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • Klein handje peterselie, fijn gesneden
- • Zout & peper gemalen
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, tijm en ui toe en fruit ca. 3 minuten. Doe daarna de het vega stoofvlees en de vegaspekjes erbij en bak dit goed aan in ca. 6 minuten. Schep de tomatenpuree en alle paddenstoelen erdoor en bak even mee.
- Blus af met de flesjes Tripel K donker bier, verkruimel de bouillonblokjes erover en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 15 minuten pruttelen. Voeg eventueel tijdens de stooftijd extra water toe.
- Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie.
Boodschappen lijst
- Blond klaverbier
3,29 33 cl
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Witte champignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
De complexe smaak van gebrande koffie, karamel en banaan in Tipel K donker combineert feilloos met dit smakelijke herfststoofpotje. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!