Soep
Tomaten-linzensoep
- • Soep
- • 2 personen
- • 426 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 700 g passata
- • 400 g linzen (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 1 sjalotje, gesnipperd
- • 1 groentebouillonblokje
- • 2 el olijfolie
- • 1 tl sambal
- • 1 tl gerookte paprikapoeder
- • Klein handje munt, in reepjes
- • Snufje ras el hanout
- • Optioneel: (stok)brood, voor erbij
BEreidings wijze
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit het sjalotje. Voeg de sambal toe en gaar even mee. Schep de uitgelekte linzen, het gerookte paprikapoeder en de ras el hanout erdoor. Voeg de passata toe en vul de fles met water.
- Kruimel een bouillonblokje in de soep en vul aan met net zoveel water uit de fles tot de soep de gewenste dikte heeft. Kook nog even door en zet er dan heel kort de staafmixer op. Proef op zout en peper.
- Garneer met munt. Lekker met brood.
Boodschappen lijst
- Passata
2,79 680 Gram
removeadd product to cart - Linzen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
4,39 50 Gram
removeadd product to cart - Ras el hanout kruidenmix
4,39 45 Gram
removeadd product to cart - Wit stokbrood
2,99 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!