Tomaten-linzensoep
Tomaten-linzensoep

Soep

Tomaten-linzensoep

  • Soep
  • 2 personen
  • 426 kcal / portie

Ingrediënten lijst

700 g passata
400 g linzen (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
1 sjalotje, gesnipperd
1 groentebouillonblokje
2 el olijfolie
1 tl sambal
1 tl gerookte paprikapoeder
Klein handje munt, in reepjes
Snufje ras el hanout
Optioneel: (stok)brood, voor erbij

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit het sjalotje. Voeg de sambal toe en gaar even mee. Schep de uitgelekte linzen, het gerookte paprikapoeder en de ras el hanout erdoor. Voeg de passata toe en vul de fles met water.
  2. Kruimel een bouillonblokje in de soep en vul aan met net zoveel water uit de fles tot de soep de gewenste dikte heeft. Kook nog even door en zet er dan heel kort de staafmixer op. Proef op zout en peper.
  3. Garneer met munt. Lekker met brood.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.