Bijgerecht

Tarte tatin van tomaatjes met rode wijnazijn-karamel

  • Bijgerecht
  • 1 persoon

Ingrediënten lijst

Per eenpersoons tarte tatin:
1 rol koelvers bladerdeeg
handvol cherry(tros)tomaatjes, gehalveerd
klein handje basilicumblaadjes
vuurvast kaartvormpje van 12 cm doorsnee, goed ingevet met boter
Voor de karamel:
100 g suiker
20 g wijnazijn
20 g water
snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220℃.
  2. Maak eerst de karamel: doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en breng langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra een donkere karamel ontstaat.
  3. Giet de rode wijnazijnkaramel in het ingevette vormpje; zorg dat de hele bodem bedekt is. Rangschik de kleine tomaatjes erop.
  4. Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm en snijd er een rondje uit, iets groter dan de taartvorm. Prik gaatjes in het deegrondje en leg het op de tomaatjes. Stop de randen in. Bak de tarte tatin in ca. 17 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  5. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Stort daarna op een bord met opstaande rand, garneer met basilicum en serveer direct.

Boodschappen lijst

Tips

Tarte tatin is een echte klassieker: bekend als zoete bereiding. met appel, maar met zoetzure karamel werkt het ook als hartige taart. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer