Tagliatelle met courgette en garnalen
Tagliatelle met courgette en garnalen

Hoofdgerecht

Tagliatelle met courgette en garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 361 kcal / portie

Ingrediënten lijst

360 g verse tagliatelle
300 g garnalen (diepvries), ontdooid en schoongemaakt
4 courgettes (ca. 1 kg), grof geraspt
2 citroenen, rasp en sap
2 tenen knoflook, geperst
2 rode pepers, fijngehakt
15 g peterselie
4 el olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de geraspte courgette in delen ca. 4-5 minuten.
  2. Voeg de garnalen, knoflook en rode peper toe en bak nog 1 à 2 minuten totdat de garnalen nog net niet helemaal roze zijn.
  3. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookwater.
  4. Doe citroenrasp en -sap, peterselie en een lepel kookwater bij het courgettemengsel en warm even mee. Breng goed op smaak met zout en peper. Hussel door de tagliatelle en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.