Stamppot postelein met spekjes
Stamppot postelein met spekjes

Hoofdgerecht

Stamppot postelein met spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 469 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kg kruimige aardappelen, geschild en grof gesneden
Zout
150 g gerookte spekblokjes
200 ml melk
50 g zachte boter
1 el grove mosterd
500 g winterpostelein, gewassen, gedroogd en grof gesneden (houd eventueel wat achter voor garnering)
2 bosuitjes, in ringetjes
Zwarte peper uit de molen

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten kokend water, ca. 25 minuten.
  2. Bak de spekjes knapperig uit in een koekenpan.
  3. Verwarm de melk tot tegen de kook aan.
  4. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper. Klop met een garde de melk, boter en mosterd erdoor zodat de puree mooi luchtig is.
  5. Spatel in gedeelten de postelein door de puree, warm steeds goed door. Schep de bosui en de spekjes erdoor en breng de stamppot goed op smaak met peper. Garneer eventueel met blaadjes postelein.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter