Spelt-seitan tamari steak met noedels, witlof en mandarijnsalade
Spelt-seitan tamari steak met noedels, witlof en mandarijnsalade

Hoofdgerecht

Spelt-seitan tamari steak met noedels, witlof en mandarijnsalade

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 424 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g soba noodles
Olie om in te bakken
1 pak spelt-seitan tamari steak (Bertyn), in blokjes
Ca. 135 g taugé
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode peper, zaadlijst eruit en in dunne reepjes
2 à 3 stronkjes witlof, schoongemaakt en in dunne reepjes
1/2 el sesamolie
1/2 el honing
1 el zoete sojasaus
1/2 el limoensap
Zout en versgemalen peper
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
1/2 el nigella zaad (zwart komijn)
Voor de mandarijnsalade:
4 mandarijnen
1 el sesamzaadjes
4 el ongezouten cashewnoten
1 bosui, in ringetjes
1 kleine krop bindsla, gewassen, gedroogd en in stukjes gescheurd.
1 el limoensap
1 el gembersiroop
Klein handje koriander

BEreidings wijze

  1. Bereid de soba noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij.
  2. Pel voor de salade de mandarijntjes, haal de witte draadjes eraf en verdeel de partjes. Rooster in een droge koekenpan eerst het sesamzaad en daarna de cashewnoten (niet tegelijkertijd want het sesamzaad is sneller klaar). Meng de stukjes mandarijn met de bosui en de bindsla. Roer het limoensap en de gembersiroop door elkaar en meng dit, samen met de sesamzaadjes, door de salade. Garneer met koriander en cashewnoten. Zet opzij.
  3. Verhit in een wok wat olie en bak hierin de steekblokjes zoals aangegeven op de verpakking. voeg de noodles toe en de taugé. Schep om, haal uit de pan en houd warm.
  4. Zet de wok terug op het vuur en roerbak hierin kort de knoflook en peper. Voeg de witlof toe, laat iets slinken maar niet doorgaren. Roer de sesamolie, honing, zoete sojasaus een limoensap erdoor, breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de noodles over 4 borden en schep de geroerbakt witlof erop. Garneer met bosui en het nigella zaad. Serveer de mandarijnsalade er apart bij.

Boodschappen lijst

  • product
    Sesamolie

    6,69 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Seitan-spelt veggie protein steak

    7,69 250 Gram

  • product
    Taugé

    1,29 135 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Milde olijfolie

    10,95 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Zonnebloemhoning

    6,59 450 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Nigellazaad

    1,99 20 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Sesamzaad

    2,19 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gembersiroop

    3,79 250 ML

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Voor een niet-vegetarische variant: rijg blokjes kipdijbeenfilet aan stokjes en kwast in met teriyaki-marinade (flesje, Oosters schap). Laat eventjes (langer mag ook) marineren en bak of gril daarna rondom bruin en gaar. Wijntip! Deze Bassac Pure Rouge is een volle rode wijn met geuren van bessen als bramen en bosbessen. Krachtig van smaak met het sappige bessenfruit en een lichte kruidigheid. In de afdronk mooie, zachte tannines. Geheel biologisch gemaakt van de druivenrassen Merlot, Grenache, Syrah, Carignan en Cabernet Sauvignon.