Hoofdgerecht
Spelt-seitan tamari steak met noedels, witlof en mandarijnsalade
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 424 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g soba noedels
- • 200 g seitan
- • 135 g taugé
- • 2 à 3 stronken witlof, schoongemaakt en in dunne reepjes
- • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- • 1 teen knoflook, fijngehakt
- • 1 rode peper, zaadlijst eruit en in dunne reepjes
- • 1 el zoete sojasaus
- • ½ el sesamolie
- • ½ el honing
- • ½ el limoensap
- • ½ el nigella zaad (zwart komijn)
- • Zout & peper
- • Olie om in te bakken
- • MANDARIJNSALADE:
- • 4 mandarijnen
- • 1 kleine krop bindsla, gewassen, gedroogd en in stukjes gescheurd
- • 1 bosui, in ringetjes
- • 4 el ongezouten cashewnoten
- • 1 el sesamzaadjes
- • 1 el limoensap
- • 1 el gembersiroop
- • Klein handje koriander
BEreidings wijze
- Bereid de soba noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij.
- Pel voor de salade de mandarijntjes, haal de witte draadjes eraf en verdeel de partjes. Rooster in een droge koekenpan eerst het sesamzaad en daarna de cashewnoten (niet tegelijkertijd want het sesamzaad is sneller klaar). Meng de stukjes mandarijn met de bosui en de bindsla. Roer het limoensap en de gembersiroop door elkaar en meng dit, samen met de sesamzaadjes, door de salade. Garneer met koriander en cashewnoten. Zet opzij.
- Verhit in een wok wat olie en bak hierin de steekblokjes zoals aangegeven op de verpakking. voeg de noodles toe en de taugé. Schep om, haal uit de pan en houd warm.
- Zet de wok terug op het vuur en roerbak hierin kort de knoflook en peper. Voeg de witlof toe, laat iets slinken maar niet doorgaren. Roer de sesamolie, honing, zoete sojasaus een limoensap erdoor, breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de noodles over 4 borden en schep de geroerbakt witlof erop. Garneer met bosui en het nigella zaad. Serveer de mandarijnsalade er apart bij.
Boodschappen lijst
- Cashewnoten
7,19 400 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Bindsla (little gem)
2,29 2 stuks
removeadd product to cart - Gembersiroop
5,39 240 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
8,79 500 Ml
removeadd product to cart - Rode peper
0,99 45 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Zoete ketjap manis
3,69 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Verse seitan
5,29 200 Gram
removeadd product to cart - Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Taugé
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Nigellazaad
2,19 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest. Voor een niet-vegetarische variant: rijg blokjes kipdijbeenfilet aan stokjes en kwast in met teriyaki-marinade (flesje, Oosters schap). Laat eventjes (langer mag ook) marineren en bak of gril daarna rondom bruin en gaar. Wijntip! Deze Bassac Pure Rouge is een volle rode wijn met geuren van bessen als bramen en bosbessen. Krachtig van smaak met het sappige bessenfruit en een lichte kruidigheid. In de afdronk mooie, zachte tannines. Geheel biologisch gemaakt van de druivenrassen Merlot, Grenache, Syrah, Carignan en Cabernet Sauvignon.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!