Dessert
Sojade-speculaas dessert
- • Dessert
- • 4 personen
- • 525 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 ml plantaardige variatie op yoghurt soja Griekse stijl
- • 300 ml slagroom, stijf opgeslagen of voor vegan: 1 blik coconut whipping cream (nacht gekoeld), stijf opgeslagen
- • 150 g speculaas, verkruimeld
- • 50 g poedersuiker
- • 1 el cacaopoeder
- • ½ tl vanille extract
BEreidings wijze
- Meng de soja’yoghurt’, geslagen slagroom (of coconut whipping cream), vanille extract en gezeefde poedersuiker door elkaar met een garde.
- Strooi een laagje speculaaskruimels op de bodem van 4 glazen. Schep er een beetje sojaroom op. Herhaal dit 2 keer en eindig met sojaroom. Laat het ca. 1 uur opstijven in de koelkast.
- Bestrooi voor het serveren met een beetje gezeefde cacao.
Boodschappen lijst
- Plantaardige variatie op yoghurt soja - Griekse stijl
2,89 400 Gram
removeadd product to cart - Coconut whipping cream
3,19 400 Ml
removeadd product to cart - Speculaasjes spelt
3,69 175 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!