Sojade-speculaas dessert
Sojade-speculaas dessert

Dessert

Sojade-speculaas dessert

  • Dessert
  • 4 personen
  • 525 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 ml plantaardige variatie op yoghurt soja Griekse stijl
300 ml slagroom, stijf opgeslagen of voor vegan: 1 blik coconut whipping cream (nacht gekoeld), stijf opgeslagen
150 g speculaas, verkruimeld
50 g poedersuiker
1 el cacaopoeder
½ tl vanille extract

BEreidings wijze

  1. Meng de soja’yoghurt’, geslagen slagroom (of coconut whipping cream), vanille extract en gezeefde poedersuiker door elkaar met een garde.
  2. Strooi een laagje speculaaskruimels op de bodem van 4 glazen. Schep er een beetje sojaroom op. Herhaal dit 2 keer en eindig met sojaroom. Laat het ca. 1 uur opstijven in de koelkast.
  3. Bestrooi voor het serveren met een beetje gezeefde cacao.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.