Shepherd's pie van zoete aardappel met prei en kip
Shepherd's pie van zoete aardappel met prei en kip

Hoofdgerecht

Shepherd's pie van zoete aardappel met prei en kip

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 531 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g zoete aardappelen, geschild en in stukken
500 g aardappelen, geschild en in kleinere stukjes
Paar scheutjes olijfolie
Zout en versgemalen peper
500 à 600 g kipfilet, in stukjes gesneden
1 ui, kleingesneden
1 teen knoflook, kleingesneden
2 preien, in halve ringetjes
150 ml soja cuisine of room
1 tl mosterd
2 takjes tijm, blaadjes afgerist
Broodkruim

BEreidings wijze

  1. Kook de stukjes zoete aardappel en gewoonte aardappel samen gaar in een flinke pan met een laag kokend water (zoete aardappel is sneller gaar dus snijd de stukjes gewone aardappel kleiner). Giet af en stamp er puree van met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip mooi bruin (niet gaar), bestrooi met zout en peper en haal uit de pan.
  2. Bak de ui, knoflook en prei in dezelfde pan glazig, Doe de kip terug in de pan, roer de room erdoor en breng aan de kook. Voeg de tijm en mosterd toe en laat alles op laag vuur nog ca. 15 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
  3. Verwarm intusen de gril voor (of de oven op 220℃.
  4. Vul kleine vuurvaste schaaltjes (of 1 grote) met het kopmengsel. Schep d puree erop en bestrooi met broodkruim. Druppel er olijfolie over en zet in de oven/grill tot de bovenkant een mooi, goudbruin korstje heeft.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst